Om Tinkas juleeventyr

Af: Michael, uofficiel fanside

I denne spændende fortælling følger vi nissepigen Tinka (Josephine Chavarria Højbjerg). Sammen med de andre nisser skal hun 1. december op til nissekongen Gobbe (Lars Knutzon) og have overrakt selveste nisseamuletten – som markere, at hun nu er en rigtig nisse…

Noget går dog galt – Tinkas amulet skifter ikke farve, og hun indser, at hun ikke er som de andre nisser. I håbet om at blive som de andre nisser begiver Tinka sig ud på et sandt juleeventyr. og så starter den vilde nissejagt, hvor Tinka kommer over i menneskeverdenen. I denne verden møder hun ballademageren Lasse (Albert Rosin Harson), der er flyttet fra byen til landet hos sin farmor (Birthe Neumann) sammen med sin far Mikkel (Martin Bo Lindsten) og lillesøster Astrid (Rosita Nellie Holse Gjurup). De er flyttet, da de håber at luftforandringen kan hjælpe Lasse på ret køl.

Sammen med Lasse skal Tinka nu løse gåden om nissernes tabte magi og fine svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.

Nissernes tabte magi…
Hvert år d. 24. december – På juleaftens dag, udførte nissernes konge Gobbe (Lars Knutzon) og et udvalgt menneske et fælles ritual. Fra toppen af Ensomhedens tårn blev den magiske julestjerne tændt, og det gjorde at nisserne fik deres magiske evner.. Med dem kunne de hjælpe menneskene med stort og småt.

Men en juleaften skete der noget. Julestjernen blev ikke tændt, og rygtet gik i nissernes rige, at et menneske havde stjålet den julestjerne, der skulle bruges til at give nisserne deres magiske evner! Menneskerne blev afsløret som onde og upålidelige, og alle indgange til menneskeverdenen blev lukket.

“Tinkas Juleeventyr” tager sin begyndelse 100 år efter denne tragiske hændelse.

På rollelisten finder man mange velkendte skuespillere – de fleste har også haft erfaring med julekalendere.

Du kommer blandt andet til at møde: Ellen Hillingsø, Troels Lyby, Birthe Neumann, Anette Støvelbæk, Neel Rønholt, Christian Tafdrup, Mia Lyhne, Paw Henriksen og Lars Knutzon – som efterhånden har medvirket i mange slags julekalendere: Han spillede Skipper i den originale “Nissebanden” (1984), han spillede Helsingørs borgmester i “Jul på Kronborg” (2000), og han har haft mindre roller i både “Alletiders Nisse” og “Tidsrejsen”. Rollerne som Tinka og Lasse spilles af henholdsvis Josephine Højbjerg og Albert Rosin Harson.

“December og familiejulekalender på TV 2 hører sammen og er en skøn tradition, som vi værner om. Det er et meget rutineret og kompetent hold både foran og bag kameraet på dette års julekalender, så vi har store forventninger til, at vi får en både eventyrlig og stemningsfuld julekalender, som familierne kan samles om på TV 2 i december”, siger Katrine Vogelsang.

Kilde: TV 2

Du kan læse mere om de forskellige medvirkende skuespillere i Tinkas juleeventyr her.

Se Tinkas juleeventyr online på nettet

Se sendetider for Tinkas juleeventyr her

Se hvornår Tinkas juleeventyr bliver genudsendt her